Νικόλας Καρανικόλας
Δήμαρχος Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας
(2019 - 2023)

Το έργο μας στον Δήμο (2019-2023)

"Σε μια δύκολη περίοδο καταφέραμε να βάλουμε το τρένο ξανά στις ράγες"
- Νικόλας Καρανικόλας
-Δήμαρχος Δήμου Η.Π. Νάουσας
(2019-2023)

9 Έργα για τα οποία είμαι περήφανος

Τα 3-5 Πηγάδια

Καταφέραμε να αναγεννήσουμε το χιονοδρομικό μας μέσα από τις στάχτες του. Με το εργαλείο της μακροχρόνιας μίσθωσης και την ωρίμανση των μελετών για μια γενναία χρηματοδότηση από την πολιτεία.

Η Αστυνομική Σχολή

Μετά από μια 10ετία η Ημαθία υποδέχεται ξανά φοιτητές. Το όραμα μας υλοποιήθηκε, με την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Νάουσας, η οποία υποδέχτηκε ξανά 300 πρωτοετείς φοιτητές το 2023.

Το πάρκο της Νάουσας

Το ιστορικό πάρκο της Νάουσας γίνεται το πρώτο μέλος της Χώρας στο Δίκτυο Ιστορικών Κήπων της Ευρώπης και με την εγκεκριμένη χρηματοδότηση του 1.500.000 Ευρώ ξεκινά το 2024 η Ολιστική του Αναγέννηση.

Ο 'Αγιος Νικόλας

Ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα χρήσης γης με την Διεύθυνση Δασών Ημαθίας και το ξενοδοχείο "Βέρμιον" μπορεί να λειτουργήσει ξανά νόμιμα και βιώσιμα. Η Ναυαρχίδα του τουρισμού μας είναι ζωντανή ξανά.

Ο Βιολογικός των Κοινοτήτων

Είναι ντροπή στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να μην υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο για όλους μας. Ο Βιολογικός των κοινοτήτων της Νάουσας είναι γεγονός.

Τα Οικονομικά Μεγέθη

Καταφέραμε σε μία δύσκολη τετραετία να ΄βαλουμε σε τάξη όλες τις υποχρεώσεις του Δήμου. Ο Δήμος είναι ξανά φερέγειος και τα παλιά χρέη τακτοποιήθηκαν δια παντός.

Η Γεωπύλη του Δήμου

Ένα από τα πιο καινοτόμα και σύγχρονα εργαλεία διοίκησης στην Νάουσα. Η Γεωπύλη του Δήμου Νάουσας βραβεύτηκε με Χρυσό Βραβείο Καινομίας,

Ο πολυχώρος "ΕΡΙΑ"

Το Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς της Νάουσας λειτουργεί και μέσα του χτυπά η καρδιά της μνήμης μας. Ο σχεδιασμός του κέντρου βραβεύτηκε με Χρυσό Βραβείο Πολιτισμού.

Οι Δράσεις Πολιτισμού

Αμέσως μετά την περίοδο του κορονοϊού, οι εκδηλώσεις του Δήμου Νάουσας και οι δράσεις Πολιτισμικής Ανθεκτικότητας, δώσανε ζωή στον τόπο μας. Αποκριά, Γιορτές Νερού, Φεστιβάλ Τρύγου.

Αρχές Διοίκησης

Διαμορφώσαμε ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας του Δήμου ως μοντέλο διοίκησης με συμμετοχικές διαδικασίες και διαφανή λειτουργία.

Μικρά αλλά σημαντικά

Πολλές φορές τα μικρά έργα της καθημερινότητας είναι αυτά που κάνουν την μεγάλη διαφορά για τους πολίτες

Scroll to Top