Εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης Επισκεπτών

Κοπιάστε! Η φιλοξενία στο Δήμο Νάουσας μπαίνει σε νέες ράγες!
«Σήμερα είναι μια πολύ χαρούμενη στιγμή, καθώς εγκαινιάζουμε μια νέα δομή τον «οικοδεσπότη» επισκεπτών. Ο τουρισμός στον Δήμο της Νάουσας είναι εντελώς διαφορετικός από τον αστικό τουρισμό και αυτόν που συναντάμε στις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας. Στα μεγάλα αστικά κέντρα έχουμε έναν τουρισμό που ανήκει σε μεγάλες ιδίως επιχειρήσεις, ενώ σε δήμους, όπως ο δικός μας, συναντούμε πιο οικογενειακές δομές.
Οι λέξεις έχουν το νόημά τους. Εγκαινιάζουμε το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών και όχι το κέντρο τουριστών. Αναζητούμε τους επισκέπτες στο δήμο μας.
Το Κέντρο αυτό που θα είναι ο «οικοδεσπότης» θα επικοινωνεί διαδραστικά με τους επισκέπτες για να αναζητά σημαντικές πληροφορίες για το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας. Μόνο έτσι θα έχουμε έναν ουσιαστικό σχεδιασμό στις τουριστικές υποδομές του Δήμου μας. Ο τουρισμός που αναζητούμε επικεντρώνεται στον αγροτουρισμό, στον πολιτιστικό ή στον αρχαιολογικό τουρισμό, ακόμα και στον γεωτουρισμό και σίγουρα είναι διαφορετικός από τον μαζικό τουρισμό.
Στο Κέντρο θα μπορούν οι επισκέπτες να δοκιμάσουν τα τοπικά μας προϊόντα, να βρίσκουν πληροφορίες για τις τοπικές τουριστικές δομές, ώστε να αναπτυχθούν δομές συνεργασίας και ανάδειξης της τουριστικής ταυτότητας μας, με στόχο να έχουμε πολλαπλασιαστικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη,. Ο Δήμος Νάουσας, ως «συνεργάτης», έρχεται να ενισχύει τις προσπάθειες των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται άμεσα και έμμεσα στον τουριστικό κλάδο, δίνοντας για παράδειγμα τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, ο φιλοξενούμενος του Δήμου μας να μπορεί να επισκεφτεί έναν παραγωγό στο αγρόκτημά του ή στο οινοποιείο του.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για αυτό το έργο. Πράγματι, σε πολύ σύντομο διάστημα «τρέξαμε» για να προλάβουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, του τομέα πολιτισμού, τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Δήμου, που κατάφεραν κάτι το οποίο στην αρχή φάνταζε δύσκολο, να ανοίξουν οι πύλες του Κέντρου Πληροφόρησης Επισκεπτών. Εύχομαι πραγματικά να είναι μια υποδομή που θα βοηθήσει και οικονομικά και κοινωνικά τον Δήμο μας
Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.