Συμμετοχή του Δήμου Νάουσας σε συνάντηση στην Λετονία στα πλαίσια Ευρωπαϊκού προγράμματος

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκα με ομάδα του Δήμου Νάουσας στην Λετονία και συγκεκριμένα στην πόλη Cesis.
Στα πλαίσια της επίσκεψης εκεί, είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους υπεύθυνους του Ευρωπαϊκού προγράμματος που κάλυπτε τις δράσεις μας, και να συζητήσουμε τις προοπτικές της συνεργασίας του Δήμου μας σε νέες προσκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγχρόνως, συζήτησα με τον υπουργό πρόνοιας της Λετονίας, κ. Gatis Eglitis ζητήματα που αφορούν τις δυο μας χώρες, ως μέλη της Ε.Ε.
Επίσης, επισκέφθηκα τον συνάδελφο δήμαρχο κ. Janis Rozenbergs, στο δημαρχείο του Cesis, όπου συζητήσαμε το ενδεχόμενο να επεκτείνουμε τις συνεργασίες των δήμων μας.
Σαν αρχή, συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε δράσεις ανταλλαγής μαθητών και νέων μέσω προγραμμάτων Erasmus, αλλά και κοινές δράσεις των πολιτιστικών μας συλλόγων και στους δύο δήμους.
Είμαι φανατικός υποστηρικτής της διπλωματίας και της συνεργασίας των Δήμων και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλαπλά οφέλη σε αυτές τις δράσεις.
Ελπίζω, την επόμενη φορά να έχω την δυνατότητα να ανταποδώσω την θερμή τους φιλοξενία στην Νάουσα, αφού η πανδημία κατέστησε αδύνατη αυτή την επίσκεψη στα πλαίσια του σημερινού Ευρωπαϊκού προγράμματος.
Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.