Παράταση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την διάθεση ξερών, κατακείμενων δένδρων και υπολειμμάτων υλοτομιών

Αγαπητοί συνδημότες, πήραμε την απόφαση να παρατείνουμε την διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την διάθεση ξερών, κατακείμενων δένδρων και υπολειμμάτων υλοτομιών μέχρι και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, είναι οι τεράστιες ανάγκες θέρμανσης των συνδημοτών μας. Ήδη πάνω από 100 οικογένειες έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους.
Ας αποδείξουμε σαν κοινωνία την απαιτούμενη αλληλεγγύη και ας βοηθάμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τους πιο αδύναμους. Άλλωστε, η αξία μας ως κοινωνία, θα λογίζεται πάντα, βάσει της συμπεριφοράς μας στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση skodra@naoussa.gr
Επισημαίνεται ότι η διάθεση των υπολειμμάτων των υλοτομιών από το δημοτικό δάσος Νάουσας θα διατεθεί σύμφωνα με μοριοδότηση (εισοδηματικά κριτήρια, προστατευμένα τέκνα, άνεργοι κλπ).
Επισημαίνεται ότι εξαιρούνται οι δημότες που έλαβαν μερίδα ξυλείας από την προηγούμενη διαδικασία διάθεσης καυσοξύλων από το δημοτικό δάσος Νάουσας.
Επίσης, εξαιρούνται τα μέλη δασικών συνεταιρισμών, καθώς και οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών δασών και οι κάτοικοι τοπικών κοινοτήτων που λαμβάνουν μερίδα συνιδιόκτητου δάσους.
Επειδή τα καυσόξυλα αυτά προορίζονται αποκλειστικά για την κάλυψη ατομικών αναγκών, απαγορεύεται η διάθεσή τους σε τρίτους ή στο εμπόριο. Για το σκοπό αυτό η Δασική Υπηρεσία του Δήμου θα ενεργεί σχετικούς έλεγχους και οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά, αλλά και με διοικητικό πρόστιμο.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
α) αίτηση – υπεύθυνη δήλωση,
β) φωτοτυπία ταυτότητας,
γ) εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης φορολογικού έτους 2021,
δ) βεβαίωση ανεργίας.
Διευκρινίσεις για την μοριοδότηση των δικαιούχων και την διαδικασία αναφέρονται αναλυτικά στον ιστοσελίδα του Δήμου Νάουσας.
Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.