Ορκομωσία του Λετέρη Παναγιωτόπουλου, διδάκτορα ΑΠΘ

Και μια προσωπική ιστορία που καλό είναι να την διαβάσουν οι νεότεροι.
Αυτός ο άνθρωπος στην φωτογραφία ονομάζεται Λευτέρης Παναγιωτόπουλος. Πριν πολλά πολλά χρόνια, στα πρώτα βήματα της καριέρας μου, είχα αναζητήσει εργασία στο ΤΕΙ Σερρών στο τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας. Τότε δούλευα στην διδακτορική μου διατριβή, και μπορούσα να είμαι εργαστηριακός καθηγητής, χωρίς την ανάγκη του να είμαι διδάκτορας.
Τον συνάντησα εκεί και αφού αξιολόγησε τον φάκελο μου ως μόνιμο προσωπικό του ιδρύματος και μου “επέτρεψε” να εργαστώ εκεί, αρχίσαμε να έχουμε τις πρώτες μας επιστημονικές συζητήσεις. Ήταν ήδη μόνιμος καθηγητής εργαστηρίων, είχε εργαστεί για πολλά έτη στην πολεοδομία του δήμου Σερρών και εκείνη την περίοδο έγραφε ένα υπέροχο βιβλίο που είναι σήμερα best seller σε ζητήματα πολεοδομικών εφαρμογών.
Χθες, ορκίστηκε διδάκτορας του ΑΠΘ, αφού ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή έχοντας την αφεντιά μου ως κύριο επιβλέπων του διδακτορικού του.
Μάλιστα, ολοκλήρωσε την διατριβή του λίγους μήνες πριν βγει στην σύνταξη. Όχι γιατί θα την χρησιμοποιήσει κάπου. Όχι γιατί θα του ανοίξει νέους δρόμους εξέλιξης. Απλά γιατί ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για αυτόν. Τα τελευταία λοιπόν πέντε χρόνια και εν μέσω της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, ο Λευτέρης δούλευε ασταμάτητα όσο η εργασία, η οικογένεια και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις του του το επέτρεπαν. Μάλιστα ερχόταν και στην Νάουσα για να συζητήσουμε τα ευρήματα και τα επόμενα βήματα της εργασίας του.
Η διατριβή του βαθμολογήθηκε με άριστα από επιτροπή καθηγητών από τέσσερα διαφορετικά ιδρύματα της χώρας. Και όντως ήταν.
Το να αναζητάς την γνώση, το να προχωράς στην ζωή σου, το να γίνεσαι καλύτερος στο αντικείμενο σου, είναι τελικά πέρα και πάνω από όλα, ένα προσωπικό στοίχημα. Ένα δώρο που κάνεις πρώτα στον εαυτό σου. Δεν έχει σημασία τι θα σου αποφέρει οικονομικά. Σημασία έχει να χαμογελάς εσύ και να προχωράς στην ζωή σου κοιτώντας κάθε νύχτα τον καθρέφτη και να μπορείς να πεις ότι η μέρα που πέρασε άξιζε, προσπάθησες για κάτι, έδωσες τον καλύτερο σου εαυτό.
Δρ. Λευτέρη Παναγιωτόπουλε, πολλά συγχαρητήρια.
Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.